6 de abril de 2015

EL SETÈ CEL (BARCELONA)

El Setè Cel, 31 de Marzo de 2015

Muy acogedor y con buenas tapas

El Setè Cel

Carrer de Riego, 18
08014 Barcelona
Tf.93 4210532

Valoración: 4/5
Puntos fuertes: Decoración retro muy lograda/Ambiente muy acogedor y mucha intimidad/Amplia oferta de tapas-precios razonables/Excelentes postres caseros
Puntos débiles: Zona de difícil aparcamiento/Un poco más de iluminación no molestaría

Valoración Tripadvisor: 4/5 (47 opiniones),El Setè Cel Tripadvisor

Galería de imágenes: El Seté Cel





Veníamos de dejar a unos familiares en Sants-Estació y el gusanillo de la cena nos picó de lleno. Siempre que estoy de paso por Sants, siento la tentación de realizar una incursión por la zona antigua de las calles  Riego/Premià,.., .y ver si podemos descubrir otro restaurante interesante de los muchos que hay en esas calles repletas de bares de copas y establecimientos ofreciendo una amplia gama de gastronomías de otros países o autóctonas. 

La primera intención era visitar el MOMA RESTAURANT, pero los martes sólo abren hasta las 17h y estábamos en pleno horario nocturno. Recordé que había pasado por delante de otro restaurante no muy lejos del MOMA, que tenía una apariencia bastante interesante: El Setè Cel. 

El ambiente retro preside tanto la decoración externa como interna del restaurante. Las paredes están repletas de cuadros/carteles de películas y anuncios publicitarios de tiempos pretèritos. El mobiliario es igualmente bastante retro y clásico. Es un sitio ideal para llevar a tu pareja de cena romántica, mucha intimidad y una iluminación casi inexistente; incluso con biombos separadores móviles para garantizar aún más intimidad a los clientes. Cuando estás acomodado en tu mesa, resulta un sitio muy agradable y con una atmósfera relajante. El servicio estuvo bastante correcto y con un ritmo rápido de presentación de los platos. 

Restaurante en el que puedes tapear, comer a la carta o quedarte a tomar una copa por la noche. Cocina, Oferta de cocina mediterránea y tradicional catalana con muchos guiños vinculados a la gastronomía italiana. También les gusta innovar en lo que se refiere a las tapas, hay unos cuantos platos con toques creativos. 

Tapeo clásico o creativo a elegir:

Llonganissa de Graus curada
1/2 ració 3,20€ ............. 1 ració 6,40€
Pernil ibèric Guijuelo
1/2 ració 5,65€ ............. 1 ració 11,30€
Pernil ibèric de gla
1/2 ració 7,70€ ............. 1 ració 15,40€
Foie «mi-cuit» d’ànec fet nostre 9,80€
Llagostins amb cruixent de kataifi 4,60€
Xistorra d'Aragó 4,20€
Morcilla de Burgos 4,60€
Croquetes casolanes de bacallà o de pernil ibèric 5,00€
Croquetes casolanes de pollastre 4,80€
Patates braves 3,50€
Minibroquetes de filet de presa de porc ibèric de gla amb xistorra5,20€
Torrada de foie micuit casolà i carpaccio de vedella amb vinagreta de wasabi i formatge manxego 4,00€
"Papas arrugadas" amb trio de mojos al nostre estil ("picón", verd i d'ametlles) 5,50€
Rotllets estil japonès de bolets xiitaque i verduretes amb la nostra salsa agredolça casolana 4,80€
Blinis gratinats amb xampinyons, ceba, formatge de Maó i olivada4,90€
Blinis de salmó fresc marinat amb salsa de mostassa antiga 5,50€
Mini fondue de tres formatges (Gruyere suís, Emmental francès i Maasdam holandès) 5,60€
Croquellanes (crestes farcides i arebossades típiques de la família Adell de Morella): de carxofa de Benicarló i pernil de Terol o foie amb bolets 6,40€
Blinis gratinats amb formatge madurat de cabra de la Garrotxa i melmelada casolana de tomàquets amb flor d'orenga 5,50€
Blinis amb bacallà fumat i mermelada casolana de pebrots 6,00€
Piadine (massa fina de pa típica italiana) amb espinacs, bolets xiitaque, ceba caramelitzada i formatge emmental gratinat 5,00€
Piadine (massa fina de pa típica italiana) amb botifarró de Burgos, ceba caramelitzada i bitxo verd 5,00€
Piadine (massa fina de pa típica italiana) gratinat de tofu ecològic a les herbes, xampinyons, ceba caramelitzada i olives verdes amb toc d'oli picant 5,50€
Farcellets de pasta filo farcits de formatges manxego tendre i rulo de cabra. tomàquet confitat i orenga acompanyats de mermelada casolana de pebrots per sucar 4,80€

els formatges
tots els embotits i formatges estan acompanyats del nostre pa torrat amb tomàquet i oli d'oliva verge extra
Assortiment de formatges
1/2 ració 8,50€ ............. 1 ració 17,00€
Idiazabal
1/2 ració 3,80€ ............. 1 ració 7,60€
Cabra petit nevat
1/2 ració 4,25€ ............. 1 ració 8,50€
Manxego D.O. semicurat
1/2 ració 3,50€ ............. 1 ració 7,00€
Madurat cabra La Garrotxa
1/2 ració 4,10€ ............. 1 ració 8,20€
Mahó semi artesà
1/2 ració 3,80€ ............. 1 ració 7,60€
Romero medieval
1/2 ració 3,80€ ............. 1 ració 7,60€

También hay carta más tradicional:

les amanides i pastes
D'espinacs, formatge fresc, poma, nous i vinagreta a la mel 5,75€
D'enciams, mozzarella fresca de búfala, tomàquets i vinagreta de mostassa a l'antiga 6,50€
Amanida tèbia de bolets, encenalls de pernil de gla, rostes i vinagreta de mel 6,75€
Amanida d'enciams i bacallà esqueixat amb salsa xató i olivada7,75€
Amanida d'enciams, micuit, pernil de gla i fruits secs 9,50€
Amanida de fulles amb tonyina fumada, ametlla torrada, olives negres d'Aragó i vinagreta de verduretes 9,50€, codonyat, teules de formatge Idiazábal amb nous i avellanes i vinagreta de mel 6,75€
Carpaccio de carbassó sobre coulis de tomàquet i vinagreta de pebrots confitats i olives d'Aragó 5,50€
Tagliatelle d'espinacs a l'ou amb porros brasejats lentament, encenalls de pernil ibèric, parmesà i cruixent de ceps 8,00€
Wok vegetarià amb pasta, vrduretes , barreja de bolets i gingebre6,90€
Farcellets de pasta filo farcits de formatges manxego tendre i rulo de cabra. tomàquet confitat i orenga acompanyats de mermelada casolana de pebrots per sucar 4,80€
Pasta fresca artesana (panciotti) farcida d'albergínia i scamorza (formatge italià) acompanyada de crema suau de ceba aromatitzada al vi blanc i formatge ratllat parmigiano reggiano 9,50€

les carns
Carpaccio de vedella del setè cel amb rúcula, parmesà i olivada9,00€
Wok de filet de presa ibèrica amb verduretes 9,00€
Filet de presa de porc ibèric de gla a la planxa amb patates fregides i verdures al wok 10,50€
Botifarra fresca de la vila de Graus amb patates fregides i verdures al wok 6,00€
Hamburgueses de xai amb poma, ceba i sàlvia acompanyades de xips de verdures i compota de poma 8,20€
Hamburgueses de vedella de Girona amb formatge acompanyades de patates fregides, salsa de mostassa i el nostre quètxup casolà 8,50€
Tataki de presa de porc ibèric de gla amb oli de trufa blanca i emulsió d'olives verdes manzanilla 10,00€

els peixos
Bacallà esqueixat amb salsa xató i olives confitades d'Aragó 9,00€
Carpaccio de salmó fresc amb salsa pesto i festucs 9,50€
Morro de bacallà amb glacejat suau d'allioli sobre coulis de tomàquet 12,00€
Tataki de tonyina (daus de tonyina vermella fresca marinada a l'estil japonès acompanyat d'arròs cremos de gingebre) 10,60€
Wok de calamar de platja amb verduretes i un toc picant 9,50€
Tastets de morro de bacallà sobre base de ceba gratinats amb allioli de poma 12,00€

i per postres...

els gelats
De torró d'avellanes d'Agramunt, xocolata al cacao holandès, vainilla de Papantla (Mèxic), sorbet de cítrics i verdures i Stracciatella 5,00€
Gelat de cacau holandès amb sal maldon i oli d'oliva verge extra arbequina 5,30€
els casolans del Setè Cel
Crema de torró de Xixona artesà amb salsa de xocolata calenta4,50€
Tiramisú al perfum de vainilla 4,50€
Flam de mató amb nous 4,50€
Pannacotta amb vainilla natural i melmelada de gingebre o figues blanques4,50€
i a més a més...
Coulant de xocolata amb gelat de vainilla o stracciatella 6,50€
Copa Madagascar: batut de maduixes i taronja amb gelat d'Stracciatella 5,00€


Los precios de los platos cogidos de su propia web no están completamente actualizados.

La oferta es extremadamente amplia e interesante. Restaurante con una política de precios razonable y con buena relación calidad/precio. Puedes comer con un gasto medio de 25/30 euros. Nosotros cenamos a base de tapas y encontré que las raciones eran correctas, ellos mismos te avisar que no se trata de raciones grandes, pero los precios tampoco lo son. Pocos platos superan los 10 euros y el vino más caro en carta sale por 18 euros. 

En la carta de vinos (suficiente aunque sería bueno que fuese más extensa), hay predominio de referencias de la tierra, pero también con algunas concesiones a denominaciones de otras comunidades. Carta con vinos de gama media y no excesivamente caros. 

Negres

Penedès
Valldolina Merlot (producció ecològica) 13,50€
Clos d'Estima (ull de llebre i syrah) 12,00€
Neo, el negre de la saga penedenca "Medi-Terra-Neo" 10,00€
Conca De Barberà
Intramurs, Abadia de Poblet (ull de llebre, merlot i cabernet sauvignon)13,50€
Montsant
Karma de Drac (garnatxa, carinyena) 14,00€ 
Pla de Bages
Més que Paraules (merlot, syrah i cabernet sauvignon)12,00€
Empordà
Gran Recosind criança (garnatxa, carinyena, tempranillo i cabernet sauvignon) 14,00€
Tocat de l'Ala, criança de 4 mesos (vinyes velles de garnatxa i carinyena) 18,00€
Priorat
Formiga de Vellut, producció ecològica (garnatxa, samsó i syrah)18,00€
Rioja
El Rioja jove del Setè Cel (1/2l.) 5,50€
Navajas criança (garnatxa, tempranillo) 11,50€
Ribera De Duero
Pagos de Peñafiel Roble (tempranillo) 13,00 €
Nuestro 12 meses (tempranillo) 14,00 €
Somontano
12 Lunas, criança de 9 mesos (tempranillo,cabernet sauvignon, syrah i garnatxa) 14,00€
Enate (cabernet sauvignon, merlot) 14,00€
Enate "tapas", bàsicament "tempranillo" 10,50€
Bierzo
Cuatro Pasos criança 100% mencía cepes velles 13,50€
.:. .:. .:. .:. .:. .:. .:. .:. .:. .:. .:. .:. .:. .:. .:. .:. .:. .:. .:. .:. .:. .:. .:. .:. .:. .:. .:.
Rosats

Penedès 
Valldolina (merlot), producció ecològica 12,50€
Terra, el rosat de la saga penedenca "Medi-Terra-Neo" 10,00€ 
Rioja 
Navajas (garnatxa) 9,50€
Somontano
Viñas del Vero (cabernet sauvignon, tempranillo) 10,00€

Blancs

Rueda
El Rueda jove del Setè Cel (1/2l.) 5,75€
Palomo Cojo 100% verdejo 13,00€
Penedès
Valldolina Xarel.lo (producció ecològica) 12,50€
Medi, el blanc de la saga penedenca "Medi-Terra-Neo" 10,00€
Pla de Bages
Més que Paraules (sauvignon blanc, chardonnay i picapoll) 12,00€
Alella
Marqués d'Alella (pansa blanca) 14,00€
Rioja 
Navajas blanc jove 100% viura 10,00€
Somontano
Viñas del Vero (chardonnay, macabeu) 10,00€

Positivo que ofrezcan también servicio a copas con precios económicos:

Copa de vi jove Rioja negre o blanc 1,65€
Copa de vi jove blanc Rueda 1,75€
Copa de vi negre Penedès Neo 2,10€
Copa de vi negre Somontano Enate "Tapas" 2,20€
Copa de vi negre Ribera de Duero Pagos de Peñafiel "roble" 2,80€
Copa de cava Mediterraneo 2,20€

Comparativa de precios habitual:

1) Més que Paraules, blanco Pla de Bages; 12 eur en carta y 7,60-8 eur tienda/internet.
2) Valldolina, rosado Penedès: 12,50 eur en carta y 7,30-7,70 eur tienda/internet
3) Karma de Drac 2013, tinto Montsant: 14 eur en carta y 8,20 eur tienda/internet
4) Pagos de Peñafiel, tinto Ribera del Duero: 13 eur en carta y 7,15 eur tienda/internet
5) 12 Lunas, tinto Somontano: 14 eur en carta y 8-8,85 eur tienda/internet

Precios muy económicos en blancos y rosados, sin cargar tampoco un excesivo margen en los tintos. Política de precios bastante ajustada y razonable. 

Cenamos compartiendo los siguientes platos:

Patatas Bravas. Buena ración y buen corte (salvo algunos dados demasiado pequeños), Estaban bien fritas y la salsa estaba muy bien, picante en su justa medida. 




Pa de coca con tomate y aceite. Excelente y adictivo.




Croquellanes, con aspecto de empanadillas y de varios tipos: alcachofas y jamón ibérico/foie con bolets/espinacas y queso y no recuerdo la última. La masa y la fritura eran muy correctas, pero faltaba intensidad en los sabores; eran demasiado uniformes y parecidos teniendo en cuenta la diferencia entre ingredientes. La intención es buena y los resultados mejorables.




Blinis gratinados con champiñones, cebolla, queso de Mahón y olivada. Deliciosos, una de las mejores tapas.




Wok de filete de presa ibérica con verduritas. También bastante bueno.




Los postres caseros que nos sirvieron merecen una nota bastante alta:



Tiramisú al perfume de vainilla. `Perfecto en elaboración y delicioso en sabor.




Crema de turrón de Xixona artesano. Otro postre digno de mención con una textura y sabor espectaculares. Lo pedimos sin la salsa de chocolate. 

La cuenta final salió por sólo 21 euros por cabeza (incluyendo jarra de medio litro de vino blanco). Es un restaurante bastante económico y con buena calidad, totalmente recomendable. 



2 comentarios:

  1. Hi vaig anar i el vaig publicar no fa massa. Coincideixo amb les teves apreciacions i em va agradar especialment l'amabilitat del servei.

    Jo no he tornat, però el meu fill que viu a prop, si que hi ha tornat en més ocasions i em comenta sempre del bon servei i la possibilitat d'anar allà a un cost més que raonable.

    El Moma el tinc pendent i un dia que vaig anar pel migdia, la cosa anava de menú si o si i tot i que el menú estava prou bé, em vaig reservar la publicació per un dia que pugui anar de carta... Però ho posen difícil, doncs els vespres només obren a partir de dijous i fins i tot en un intent de dissabte migdia, resulta que tenen tancat...

    Els deu anar bé així, però ho posen difícil... :)

    ResponderEliminar
  2. Doncs si que es veu una mica fosc... Per a mi, és una mica inconvenient ja que m'agrada veure el que tinc al plat, a no ser que el que busqui sigui intimitat, que no és pas el cas... :-)

    De totes formes, tant pels teus comentaris com pels de Ricard, és per tenir en compte si ens oblidem del tema llum.

    Tinc pel blog uns quants per la zona, que penso que et poden agradar (per si vols fer una ullada, busca sants i t'apareixeran uns cinc o sis).

    Salutacions!

    ResponderEliminar